5 i 6 D'OCTUBRE 2024
La Rambla de Figueres
De 10 a 20 h
Què és el Fòrum
Ciutat Figueres?
El Fòrum Gastronòmic Ciutat Figueres és un esdeveniment gastronòmic, firal i festiu entorn al producte local i la dieta mediterrània.
Pretén ser un punt de trobada per apropar la gastronomia i
els seus professionals als foodies i amants de la gastronomia.
5 i 6 d’octubre de 2024, de 10 a 20 h
La Rambla de Figueres
Organitza:
Podràs veure, tastar i comprar productes de
Expositors
Peralada Mas Marcè
Làctics · Siurana d'Empordà
Ca l'Armela Pastisseria
Pastisseria · La Cellera de Ter
Trull Mas Pòlit
Olis · Vilamaniscle
Masia Empordà
Carns i embotits · Figueres
Emporarom
Condiments · L'Escala
Bencriada (L'Amant)
Vedella de Girona · Banyoles
Umami Croqueteria
Croquetes · Rubí
Covica Empordà
Vins i caves · Masarac
Vins de Taller (L'Amant)
Celler biodinàmic · Siurana d'Empordà
L'Aubreda (L'Amant)
Formatges · Vall del Llémena
L'Ibèrit (L'Amant)
Embotits ibèrics · Banyoles
L'Atrevida (L'Amant)
Hamburgueses · Banyoles
La casa dels fuets
Fuets i embotits · Girona
El Molí de la Llavina
Formatges · Centelles
El Racó de l'Oliva
Olives i anxoves · Palamós
L'Olivina (L'Amant)
Olis · Vall del Llémena
L'Aromar (L'Amant)
Productes del mar · Banyoles
L'Antull (L'Amant)
Melmelades · Banyoles
L'Atruffe (L'Amant)
Tòfona · Banyoles
3 Vessanes
Olis · Sant Climent Sescebes
Anxoves de Roses
Anxoves · Roses
Vedella dels Aiguamolls
Carn de vedella · Castelló d'Empúries
L'Anhel (L'Amant)
Mels · Banyoles
Forn Franquesa
Fleca i Pastisseria · Perafita
Forn Artesà Lleva't
Pa · Avinyonet de Puigventós
Quevall Licors Artesans
Licors · Llançà
Espècies a Mà
Condiments · Tarragona
Dinar Dalinià
L'Associació d'Amics dels Museus Dalí i l'Escola d'Hostaleria Institut Olivar Gran de Figueres s'uneixen per oferir, en el marc, del Fòrum Gastronòmic Ciutat Figueres, un dinar amb un menú inspirat en l'univers de Salvador Dalí.
Diumenge 6 d'octubre, 14 h
Escola d'Hostaleria de Figueres
Hi intervindran
Ponents
Joan,
Salvador
i Màrius
Jordà
Julen
Rodríguez
Toni
Gerez
Empòrium - Castelló d'Empúries
Caps de sala, caps de cuina i cambrers de vins
Miramar - Llançà
Cap de cuina i cap de I+D
Lluís
Fernández
Jaume
Subirós
Castell Peralada - Peralada
Cap de sala i sommelier
Ramon
Duran
Els Pescadors - Llançà
Cap de cuina i copropietari
El Motel - Figueres
Cap de cuina i propietari
Toni
Romero
Jordi
Fàbrega
Hotel Duran - Figueres
Cap de sala i copropietari
Manel
Vehí
Rom Restaurant - Roses
Cap de cuina
Pastisseria Fàbrega - Figueres
Pastisser i propietari
Agnès
Julià
Eduard
Quer
Àgata
Albero
Inspira Gastronomia
Activista gastronòmica
Salvador
Garcia-Arbós
Periodista gastronòmic
Forn Lleva't - Avinyonet de Puigventós
Flequera i propietària
Pastisseria Quer - Port de la Selva
Pastisser, flequer i copropietari
Cocteler i propietari
Boia Nit - Cadaqués
Lídia
Casademont
Gastro-comunicadora
Lídia Casademont Nutricionista
5 i 6 d'octubre de 2024
La Rambla de Figueres
Programa
Dissabte 5 d'octubre
Diumenge 6 d'octubre
11.00 a 11.45
Escenari gastronòmic
Presentació del guanyador del 1r concurs «El Millor Brunyol de l'Empordà» amb Flequers Artesans de les Comarques Gironines i l'Associació de Pastissers Artesans de la Província de Girona
12.00 a 12.45
Escenari gastronòmic
La Llagosta del Cap de Creus amb Lluís Fernández
13.00 a 13.45
Escenari gastronòmic
Còctels d'autor amb Manel Vehí
*El tast d'aquesta ponència només és apte per a majors de 18 anys.
17.00 a 17.45
Escenari gastronòmic
Dues postres de sala amb Jaume Subirós i Ramon Duran
18.00 a 18.45
Escenari gastronòmic
Cuina de la Figa amb Toni Romero
19.00 a 19.45
Escenari gastronòmic
Brunyols, "dulces", licors i vins de l'Empordà amb Salvador Garcia-Arbós i Lídia Casademont
*El tast d'aquesta ponència només és apte per a majors de 18 anys.
11.00 a 11.45
Escenari gastronòmic
La Flaona de Figueres amb Jordi Fàbrega
12.00 a 12.45
Escenari gastronòmic
La Mar d'Amunt amb Julen Rodríguez
13.00 a 13.45
Escenari gastronòmic
El Pa amb Agnès Julià i Eduard Quer
14.00
Escola d'Hostaleria Figueres
Dinar Dalinià a càrrec dels alumnes de l'Escola
17.00 a 17.45
Escenari gastronòmic
Festival dels grans formatges gironins amb Toni Gerez
18.00 a 18.45
Escenari gastronòmic
Univers Local, entre mar i muntanya amb Salvador, Joan i Màrius Jordà
Notícies del Fòrum
El Fòrum Gastronòmic Ciutat acostarà la gastronomia al públic i reivindicarà la cuina empordanesa a la Rambla de Figueres
Brunyols, flaones, arrossos i la llagosta del Cap de Creus compartiran protagonisme amb professionals de restaurants com el Miramar, Motel Empordà, Hotel Duran, Bar Boia i Empòrium, entre d’altres
2/10/2024
El Fòrum Gastronòmic Ciutat reivindicarà des de Figueres la cuina empordanesa
El certamen tindrà lloc els dies 5 i 6 d’octubre i presentarà un programa amb demostracions culinàries, tasts de productes de proximitat, sessions gastronòmiques i concursos
12/09/2024